top of page

Sounds | Myrddin & Stijn Kuppens - OakIk heb speciaal gewacht om deze te posten tot de zon ons zou verlaten, en kijk, vandaag is het zover. Flamenco gitaar meets doomladen cello in een humeurig, donker klankspel waarbij geregeld mijn nekharen overeind komen. Een gevoel dat enkel maar versterkt wordt door video van Grégoire Verbeke. Ik kijk uit naar het album dat gegarandeerd fascinerend moet zijn als de heren deze lijn doortrekken.


Ter Info


Musical pioneers Stijn Kuppens (cello) en Myrddin De Cauter (gitaar) bundelen hun krachten en laten hun muzikale universums samensmelten in de mysterieuze klankwereld van 'Oak'. Laat je meevoeren in deze eigenzinnige en verrassende muzikale trip. 

Filmmaker Grégoire Verbeke maakte een al even intrigerende bijbehorende muziekvideo. 'Oak' is een nummer van extremen: meditatief maar ook hysterisch, eenvoudig en ook virtuoos, herhalend, maar met veel variatie. 'Oak' is de prelude van een toekomstig nieuw album, het resultaat van een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen twee muzikale broederzielen met als gevolg een explosie van muzikale energie.


Stijn Kuppens is een Belgische cellist, componist, producer en improvisator. Zijn muziek is veelzijdig en weerspiegelt zijn persoonlijke artistieke reis, waarbij hij zich laat inspireren door een breed scala aan muzikale genres, van klassiek tot rock en van pop tot jazz.

Uit de ontmoeting tussen Myrddin en Stijn kon alleen maar prachtige muziek voortkomen. Beiden zijn ongelooflijk fascinerende muzikanten met hun unieke muzikale identiteit. Ze tonen de passie die hen drijft wanneer ze het podium betreden. Een passie die ook doorklinkt in hun composities. facebook StijnComments


bottom of page