top of page

Sounds | Mooneye , Fix The Heater


Gisterenavond ontvangen, deze ochtend gezien en dan geparkeerd om ergens dit weekend eens rustig te beluisteren. Het kriebelde echter en ik was door al mijn emails, dus ....milaaaaaaaarrrrrrrrde wat een sterk nummer! Forget it, 'parkeren', dit moet gewoon meteen online. Mooneye maakt indie rock, alternative shit, country, ... tot zover niets speciaals. Fix The Heater gaat echter zéér diep en dat is zeker mee te danken aan die fantastische stem van Michiel. Héél de structuur en opbouw van het nummer, de ingezette instrumenten, de productie, het klopt gewoon allemaal en het raakt je in het diepste van je ziel. Ik kan een vergelijk niet laten: klinkt Michiel hier niet een héél klein beetje als een jonge Joost Zwegers, zo tijdens het refrein? Of een Jasper Steverlinck die niet aan het zagen slaat. Het debuutalbum verschijnt begin september via Mayway Records, waarna Mooneye de Belgische clubs aandoet. Volgen dus.



lees


Tijdloze, sublieme songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een gouden stem. Ziedaar het trefzekere wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht, duchtig timmerend aan een grootse carrière in België en ver daarbuiten.

2019 was een waanzinnig goed jaar. In januari won Mooneye De Nieuwe Lichting met ‘Thinking About Leaving’, een oorwurm die zich dankzij veel airplay nu al in het collectieve belpopgeheugen heeft genesteld. Ook ‘This Thing’ en ‘Black River’ werden in hoge rotatie gedraaid. Die laatste schopte het tot #8 in de De Afrekening van Studio Brussel en kwam ook op Radio 1. Ook in het buitenland mochten de luisteraars van 3FM Alt. (NL) en Radio Eins (D) kennismaken met de hoogst verslavende liedjes van Mooneye. Live oversteeg Mooneye de hooggespannen verwachtingen. Tijdens meer dan 100 intense shows toonde de band zich hoe langer hoe meer als een geoliede machine, die superlatieven afdwong bij zowel pers als publiek. Een felle festivalzomer bracht hen op de podia van o.a. Rock Zottegem, Rock Herk, Dranouter en Leffingeleuren, en ze sloten het jaar af met twee uitverkochte optredens in de AB Club en de Gentse Charlatan. website




bottom of page