top of page

Sounds | Meskerem Mees, Seasons Shift


Ook wij kunnen niet meer om romanticus Meskerem Mees heen. De jonge singer-songwriter zingt in haar nieuw nummer over vergankelijkheid, de lijn tussen het veranderen van seizoenen en ups & downs in relaties. Ze doet dit op een geheel eigen en innemende manier, met die fantastische stem van haar, zichzelf begeleidend op gitaar. Seasons Shift krijgt een extra, diepere, dimensie dankzij de prachtige invulling die celliste Febe eraan geeft. Gewoon subliem.


Het debuutalbum komt er begin november aan via Mayway Records

ter info


Humo's Rock Rally, de eerste ronde. 31 januari 2020. CC De Herbakker in Eeklo. Twee frêle meisjes, als allerlaatste geloot, komen een stuk na middernacht het podium op. Het overgebleven publiek is nieuwsgierig, maar ook een beetje moe en murw na een bonte avond met gitaren en luide rapmuziek. Gaan ze wel luisteren? Gaan ze niet te luid babbelen?

Meskerem en Febe zetten de set in, en alle zorgen en twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon. De lichte onverschilligheid slaat om in fascinatie en verwondering. Je kan een speld horen vallen. Met ingehouden adem luistert de zaal tot de laatste noot waarna het luidste en meest geméénde applaus ooit losbarst. Kippenvel, nog steeds.

Die eerste song was Seasons Shift, een bijzondere, betoverende, song die je omarmt en nooit meer los laat.

Het is de tweede single van Meskerem Mees, alweer in perfecte staat bij ons afgeleverd door producer Koen Gisen, en het nieuwste bewijs van het veelzijdige en complexe talent van deze 21-jarige Oost-Vlaamse.bottom of page