top of page

Sounds | Meltheads - Trash Can


Dit Antwaaarps zootje ongeregeld brengt met Trash Can hun nieuwste single uit, die de ultieme voorbode is van hun eerste EP I Wanna Be A Girl, waarvan de release is aangekondigd voor 30 september 2021. Meltheads blijken etymologisch personen te zijn die zoveel drugs gebruikt hebben dat hun hersenen weggesmolten zijn, maar deze bengels houden het waarschijnlijk nog bij een bak Jupiler en af en toe een klein pétardje.


Niettemin zijn ze sinds hun debuutsingle in 2019 op zoek naar hun eigen identiteit binnen de rockscene. Met singles als I Wanna Be A Girl, Disco of L'Amore en Sweet Monica kan je hen makkelijk in het vakje garage- en surfrock duwen, maar dan heb je plots We Used To, die mij doet denken aan de Fun Lovin Criminals en eerder in de categorie Indie te catalogiseren is. Kortom, ze zijn zoekende en dat kan alleen maar verrassende dingen met zich meebrengen.


En nu dus: the thrashiest of them all: Trash Can, out now!!

Zanger Sietse Willems en kompanen brengen een 2 minuten 34 durende ode aan de 60' trash rock scene en komen er nog verrassend goed mee weg ook.


Allen dus present op hun EP-release party op 2 oktober in Trix Antwerpen. Luister ook naar:

Disco of L'Amore I Wanna Be A Girl LIVE zaterdag 2 oktober, Trix (Antwerpen)


Lees

Met Disco of L’amore maakte het vierkoppige Meltheads enkele jaren geleden naam voor zichzelf in de Antwerpse underground. Meer bepaald op de met alcohol ingesmeerde garagerockpodia was het steeds fijn vertoeven met hen


Facebookbottom of page