top of page

Sounds | Meis, Alsof


Ik ben er zo niet aan, aan al die talentvolle jongedames met hun lieflijke Nederlandstalige liedjes. De ene is me te lichtvoetig, te poppy en de andere dan weer te pretentieus (of zo komt ze/haar act toch over). Ik heb ook niet echt iets met zingen in onze eigen taal, al wordt het regelmatig erg goed gedaan en heb ik daar dan weer enorm veel respect voor.

Meis echter. Tja, haar nummers komen wel binnen bij me. Ik hou van die eenvoud, van de

oprechte emoties en de wat donkere sfeer en ondertoon. Ik hou van een wat diepere vrouwelijke stem. Dat ze voornamelijk 'échte' instrumenten gebruikt, naast wat electronica (niets mis mee), helpt natuurlijk ook wel voor mijn oren.

Een is verschenen op 7 mei. Luister ook naar: Veel (live) Wacht (live)


lees


Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Met hoofdthema ‘isolement’, brengt Meis haar debuut EP ‘Een, waarin ze een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan.

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band. Naast het drukke tourschema van Eefje heeft Meis hard gewerkt aan haar debuut EP, die liedje voor liedje zal verschijnen. De liedjes worden uiteindelijk in januari 2021, wanneer de laatste single verschijnt, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EPlus met in totaal 7 nummers.

website
bottom of page