top of page

Sounds | MEAU - Blijven Rijden


Jawel, dit nummertje van MEAU komt nog op tijd binnen om op een langdurige indian summer te hopen. Al denk ik dat deze gaat nazinderen tot diep in de herfst om wat licht te brengen in de donkere dagen. Blijven Rijden is exact wat opgaat tijdens een autoritje naar de Ardennen bij zonsop- of ondergang om gezellig mee te neuriën of te zingen. Aanstekelijk en onmogelijk om niet bij mee te tikken. Dit is niets hard, geen zware rifs, gewoon een frivole melodie en een prachtige stem. MEAU’s warme stemtimbre zorgt met dit nummer voor een zonnige gloed en een lach op menig snoet. Melig hé, ma da mag ook af en toe! Pick-me-up song zoals het hoort. Ook de videoclip die bij het nummer hoort is heel tof. Zeker het stukje met de oudere meneer is cute. MEAU hoort thuis onder de categorie indiepop en volgens menige persberichten gaat ze het enorm ver schoppen in de Benelux. Niet aan ons adres komen klagen omdat ge opeens een existentiële crisis ervaart als uw heavy heart dit poppy nummertje heeft omarmt…

Luister ook naar: Als jij maar bij me bent

Lees


Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes, & eerlijke teksten. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (22), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Na haar eerste EP ‘Kalmte’, verscheen op 10 september 2021 MEAU’s succesvolle single ‘Dat heb jij gedaan’, welke o.a. 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf, Radio 2 TopSong en MNM Big Hit (België) werd. Na het releasen van ‘Dat Heb Jij Gedaan’ ging het erg snel, zo stond ze meerdere weken op nummer 1 in de Nederlandse top 40 en deVlaamse UltraTop. Ze is een graag geziene gast bij het Metropole orkest,The Streamers en vele TV en radio programma’s. In 2022 speelt MEAU live op onder andere Paaspop, Pinkpop en Pukkelpop (BE). Daarnaast speelt ze ook in vele Nederlandse en Vlaamse zalen tijdens haar eerste eigen, uitverkochte clubtour.

Meau is sinds jongs af aan bezig met het schrijven en maken van muziek. Als kind volgde ze al zang-en pianolessen en het is dan ook niet verrassend dat ze de muziekopleiding aan de Herman Brood Academie is gaan volgen. Tijdens de eerste lockdown is ze zich volledig gaan richten op het schrijven van Nederlandstalige teksten en het produceren van haar eigen muziek. Hiermee heeft ze echt haar eigen, unieke MEAU-sound gevonden.



Comments


bottom of page