top of page

Sounds | Meau, Als jij maar bij me bent


MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Het klinkt aanvankelijk allemaal zeer 'schattig', maar iets in de jongedame haar warme, breekbare stem en muziek weet me toch te raken. Misschien dat ik toch stilaan begin te vallen voor Nederlandstalige teksten? Of wordt ik gewoon oud? Maakt niet uit, het nummer komt binnen en dat is wat telt.


Na het grote succes van haar single ‘Dat Heb Jij Gedaan’, is de Nederlandse indiepop sensatie MEAU klaar voor de release van haar nieuwe single ‘Als Jij Maar Bij Me Bent'. Met haar herkenbare, warme stem weet MEAU je wederom vast te grijpen tot de laatste noot.


‘Als Jij Maar Bij Me Bent’ gaat over de abrupte veranderingen die de coronacrisis met zich meedroeg. Hoe MEAU eerst nog avond na avond op stap ging, stond haar leven sinds het voorjaar van 2020 plotseling stil. Deze noodgedwongen rust deed haar beseffen hoe fijn het eigenlijk is om weinig te hebben, zolang haar liefde maar bij haar is. “Hoe het juist zo fijn kan zijn met weinig, als jij maar bij me bent”. De single is geschreven en geproducet door MEAU in samenwerking met Wouter Hardy (o.a. Arcade – Duncan Laurence).


MEAU heeft in de laatste maanden van 2021 als een speer de Nederlandse en Vlaamse muziekindustrie veroverd met haar persoonlijke single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ die inmiddels goed is voor meer dan 40 miljoen streams. Het lied groeide uit tot een evergreen, stond 8 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en vijf weken bovenaan in de Vlaamse Ultratop. MEAU werkte o.a. samen met het Metropole Orkest en deze zomer staat ze op grote festivals als Pinkpop én is ze genomineerd voor twee Edisons in de categorieën Nieuwkomer en Song.
Comments


bottom of page