top of page

Sounds | Light By The Sea, Eleanor


Tijd voor een première! Met Eleanor lanceren Davy en Anna hun eerste single samen en dat onder de noemer 'Light By The Sea'. Het is een song die wat licht in deze donkere tijden moet brengen en slaagt daar wat mij betreft wonderwel in. Deze smeltkroes van rock, avant-garde en folk resulteert in een catchy nummer waar je gewoonweg vrolijk van wordt en waarbij je niet stil kan blijven staan. Misschien net een tikkeltje te lang, maar zo kan je wel extra genieten van de prachtige videoclip.


Dit jaar worden er meerdere singles gereleaset en in oktober volgt de debuut plaat met bijbehorende clubtour door Nederland, België, UK en Hongarije. Het album wordt zoveel mogelijk analoog opgenomen en zal op vinyl verschijnen. Ook zullen o.a. Eddy Bopp (Vandale), Kai Liebrand (Voltage), Dirk Schonk (Surf Aid Kit) en Nick Holleman (Powerized, Vicious Rumours, War of the Worlds) te horen zijn op het album.


lees


Light By The Sea bestaat uit Eszter Anna Baumann en Davy Knobel, een liefdeskoppel (twinflames), dat besloten heeft om samen muziek te maken. Samen muziek maken was niet het oorspronkelijke plan, maar het gebeurde 'per ongeluk' vanwege de lange quarantainetijden. Met hun eigen boekingskantoor hebben ze noodgedwongen zo’n 150 shows verplaatst, Zo bleef hun thuis enkel nog de plek om muziek te luisteren en te maken. Davy begon veel muziek te schrijven waarbij Anna hem aanmoedigde: "Denk niet in termen als 'genre', maar schrijf gewoon 'iets' en zorg dat het recht uit je hart komt." Hoe verder het proces evolueerde, hoe enthousiaster Anna werd. Toen ze de eerste tonen van Eleanor hoorde wist ze dat dit hèt was. "Hier moeten we wat mee doen, dit is zo puur!" Vanaf dat moment ging het snel en voor ze het goed en wel beseften, lagen er vijftien nummers op de plank. "Dit is het puurste en meest originele wat we ooit hebben gemaakt en het is van ons!"


Muziek betekent voor Anna en Davy alles: "Het is onze passie en droom. Een vergeten geluid, die veel mensen zullen waarderen. Wij geloven dat muziek die uit het hart komt, het hart van andere mensen zal bereiken. Muziek is het licht in de tunnel waar we deze maanden allemaal doorheen gaan." Zoals' Light By The Sea' de leidraad van hoop en kracht is.Steun Anna en Davy! Wil je Anna en Davy steunen bij het maken van het debuutalbum, dan kan dat via deze link.


Comments


bottom of page