top of page

Sounds | Layers of Devotion, Flood of Violence


Op deze laatste dag van dit donkere jaar, gloort er hoop aan de horizon. Eigenlijk gloort er veel meer hoop aan de horizon, want ik blijf er positief over dat 2022 aanzienlijk beter wordt dat het afgelopen k**jaar, maar goed… De hoop waarover ik het hier heb, is genaamd Layers of Devotion.


Layers of Devotion is geformeerd door Maarten Jungschläger, de gitarist die je kunt kennen van Embers of Oblivion, de Brabantse melodische deathmetalband. Voor dit project heeft hij verschillende gastmuzikanten gevraagd en tezamen hebben ze afgelopen week hun debuutsingle uitgebracht: Flood of Violence.


Jungschläger is een erg goede gitarist, hetgeen ook op dit nummer weer bewezen wordt; zij het in een mooie, melodische, strakke solo – zoals aan het einde van de song – of als steunpilaar gedurende het nummer.


De vocalen komen voor rekening van Monica Janssen (Demonica voor vrienden), die haar deathmetal-strot onder andere ook opentrekt bij Downcast Collision. Op Flood of Violence begint ze redelijk clean en rustig, iets dat haar ook zeker goed af gaat. Maar als ze dan naar korte tijd inderdaad haar demonische stem opzet, gaat het pas echt van start.


Glansrollen zijn tenslotte weggelegd voor bassist Dominic Bellekom en drummer Michiel van der Plicht, die ook de stokjes draait bij niemand minder dan Carach Angren – als ze live spelen – en Pestilence. Deze mannen leggen een ritme-fundament waarop inderdaad een stevig huis als Flood of Violence gebouwd kan worden.


Laten we hopen dat Layers of Devotion geen eendagsvlieg is, maar lekker lang doorgaat. Ik zie in elk geval al uit naar de tweede single van deze band.


facebook


Lees:


Layers of Devotion is a metal project established in 2021 to record and release songs with (online) musicians. Perseverance and motivation is what it takes to bring music alive. Layers stands for the different persons and instruments in music. Devotion stands for the enthusiasm and the passion of making music. In addition, the band name indicates a musician's challenge of a private, work and musician life and the challenges to keep balance in these different layers.


Layers of Devotion. Foto's © maurice Jonas en vvnm photograhybottom of page