top of page

Sounds | Korpiklaani, Niemi


Bereid je voor op een heuse dosis stevige "humppa-metal" met deze nieuwste single van Korpiklaani. De clip van Niemi is iets helemaal anders dan die van de vorige drie singles voor hun aankomende album. Daar was een duidelijk thema te zien, met telkens dezelfde hoofdrolspeler, terwijl het deze keer gewoon de band is, met hun geweldige energie.


"Niemi was one of the first songs for this album. I had a feeling after ' Kulkija ', that a next album could be the fastest and hardest ever in Korpiklaani's history. I looked at my Flying V, picked it up and here we are!" - Jonne

Director's word: In this video I just wanted to capture the band's insane energy on stage. So here's Korpiklaani with cold & fire, smoke & leather!


Ter info

Korpiklaani is een Finse Folkmetalband ontstaan uit de band Shaman. Hun specialiteit is het vermengen van de traditionele Finse folkmuziek 'humppa' met metal, hoewel de nadruk niet alleen op de metal ligt zoals bij de meeste andere folkmetalbands. De songteksten behandelen mythologische thema's, de natuur en feesten. In tegenstelling tot de songs van Shaman die in het Noord-Samisch (de taal van de Noord-Samen) waren, neemt Korpiklaani de songs afwisselend in het Engels en Fins op.


Luister ook naar:


Comments


bottom of page