top of page

Sounds | KNALHART, Devil


Wat doen ze me nu aan verdorie: een synth riedeltje, een lichte drumbeat eronder, gitaarrifje erbij en Ineke haar (zwoele) zang erboven ... dat is verdikke eighties new wave met een knipoog naar de new romantics en dus absoluut niets voor mij, hoe goed dat ook gedaan is! Dan gaat Jerre los op zijn six string en wordt de sfeer een pak donkerder, mede dankzij ene Marc Ickx die de vocals overneemt, én komt er vaart in het nummer. Nu begrijp ik waarom ze de aftershow van Sisters Of Mercy verzorgen op 7 april in Trix! Ik weet natuurlijk al langer dat KNALHART niet zomaar in een vakje te proppen valt en ze hun sound zelf als 'electrometalsynthpunk' omschrijven. Het viertal weet een nummer potig te maken en toch uiterst dansbaar te houden. De clash tussen hun diverse achtergronden (metal, EBM, jazz, wave, punk) zorgt opnieuw voor een energieke song dat vooral live brokken zal maken.



Lees


Begin 2020 stond KNALHART in de startblokken om naar buiten te treden. Een pak nummers, enkele shows waaronder het voorprogramma van Vive La Fête en helemaal klaar gestoomd voor de aftershow van de Sisters of Mercy in Trix op 31 maart 2020.

Dan lockdown… Geen repeties of optredens meer, annulaties van alle shows. Opgesloten in hun kot, gedrenkt in het onweerstaanbare muziekvirus, werkte KNALHART aan nieuwe nummers en video’s.

Inspiratie genoeg voor een videoclip die werd ingeblikt in volle Corona periode. Tijdens de nachtelijke opnames kwam de politie checken wat deze duistere praktijken langs de Antwerpse Schelde waren en ze keurden het goed, alles verliep volgens de regels van het moment, intriges en lugubere scènes mochten verder lopen… LINE-UP

  • Jeroen De Vriese: Bas, Elektronica, Gitaar, Stem

  • Marc Ickx: Electronica, Percussie, Stem

  • Ineke Van den Zegel: Electronica, Keytar, Stem

  • Gunter Van Den Bogerd: Drum


Na de break-up van de Belgische metalband Bliksem (o.a. 3x Graspop) in 2017 begint Jeroen De Vriese met een nieuw project. Ineke Van den Zegel is mee enthousiast en stilaan zet KNALHART zich low profile, maar gestadig op de kaart.


KNALHART kan je moeilijk in een vakje stoppen. Elektronische beats, dansbaar, heavy riffs, 80ties en 90ties synths resulteerden eerder in “Holy Synth”, “Celebrate Your Life”, “A Cure”, telkens gereleaset met video. Een lockdown nummer ontbreekt natuurlijk ook niet. “L’Obscur Évangile“ voegde zich toe aan het lijstje.



bottom of page