top of page

Sounds | Klink, Waste Of Time


De Nederlandse indierockformatie Klink heeft hun nieuwe videoclip en single Waste of Time uitgebracht . Eigenwijs, eigentijds en een tikje eigenaardig. De muziek van deze indiepopband voelt vertrouwd aan. Waarschijnlijk omdat Klink zich laat inspireren door acts als Arcade Fire, Vampire Weekend, The Cure, Bob Dylan en Roxy Music. Het is echter vooral het geesteskind van tekstschrijver Tjeerd Blom. Waste Of Time start met een spacy tune, waarna je in een sterke "The Cure sound" ondergedompeld wordt. De backing vocals van de dames geven de song extra sfeer. Maar laat me duidelijk zijn, het is een sterke song waardoor je zintuigen geprikkeld worden om te beluisteren wat de band nog meer in petto heeft.


luister ook naar: Gotta Get Out


Lees


Na het schrijven van de eerste teksten tijdens een reis door Californië, heeft Tjeerd (zanger) het initiatief genomen om een groep bevriende muzikanten bij elkaar te brengen voor dit nieuwe project.

De band bestaat uit Tjeerd Blom, producer/gitarist Merlijn Verboom (Teus Nobel kwintet) en de getalenteerde muzikanten: Ivar Vermeulen (Kraak & Smaak), Harm Timmermans (Projekt Rakija) en Frank Duindam (Sugarboy & The Sinners).

De eerste EP is in de studio Het Gemengd Bedrijf in Limmen opgenomen. De studio is een oude Noord-Hollandse stolpboerderij, waar je ook kunt overnachten, kortom de ideale plek om je als formatie helemaal af te zonderen. In alle nummers zit een verlangen naar een reis of ontwikkeling, wat samenkomt aan de hand van de muziek.

De eindbestemming is onduidelijk voor de band, daarom zijn ze maar gewoon ‘op reis’ gegaan en zien wel wat ze allemaal gaan tegenkomen.
Comments


bottom of page