top of page

Sounds | King Hiss - Butcher (Helsmoortel remix)


If you go out, go out with a bang! En dat is exact wat de sympathieke bunch van King Hiss met deze remix doet. Het origineel kan je terugvinden op Earthquaker (2019) en is natuurlijk goed gekend door alle fans. Wat Helsmoortel met de song doet is verdomme vet! Two worlds collide en dat op een messcherpe manier die nog maar eens laat horen dat je rock/metal en 'elektronische' muziek perfect in elkaar kan laten vloeien. Waarom geen nieuwe song om (voorlopig?) dit hoofdstuk af te sluiten? Wel mensen, wanneer je iets afrondt, dan ga je écht niets nieuws creëren, al doet King Hiss dat met deze remix toch wel een beetje.

Héél veel respect voor de mannen. We wensen hen graag alle succes met huidige en toekomstige projecten en blijven alles zoveel mogelijk volgen. Van harte bedankt en tot in den draai!


Luister ook naar:

Butcher (live)

Lees


King Hiss kondigde eerder al hun afscheid aan (lees er hier meer over) en beslisten om de handen in elkaar te slaan met elektronische muziekproducer Helsmoortel om nog één laatste single te releasen: een remix. Helsmoortel slaagt er meesterlijk in om de rauwe essentie van de King Hiss sound te verweven met zijn unieke productiestijl. Het resultaat is een remix die genres overstijgt en zowel rockliefhebbers als elektronische muziekliefhebbers in zijn ban zal houden.

Met zijn remix heeft Helsmoortel getracht de krachtige en onversneden sound van het nummer te behouden, maar het tegelijkertijd dichter bij zijn eigen stijl te brengen.

Het eindresultaat is een opzwepende breakbeat sensatie, sterk beïnvloed door bands als The Prodigy en The Chemical Brothers. Het nummer kenmerkt zich door doordringende synthesizerlijnen die de boventoon voeren, terwijl essentiële elementen zoals de oorspronkelijke gitaren, percussie en baslijn behouden blijven, en natuurlijk ook een vleugje van de vocalen.


facebookbottom of page