top of page

Sounds | Jason Isbell, All I Do Is Drive


Dit zal hoe dan ook de trucker anthem song van het jaar zijn. De vibes van Johny Cash komen tot leven in deze sterke (cover) country song, al zitten er wat rock 'n roll elementen in verwerkt. All I Do Is Drive van Jason Isbell is een blijver die we veelvuldig langs de snelweg te horen zullen krijgen. We we kunnen niet anders dan deze uit volle borst mee te zingen. Deze song is ook te horen op de soundtrack voor de nieuwe film The Ice Road op Netflix.


Het nieuwe album Depreciated komt uit op 16 juli 2021 via Rounder Records.


luister ook naar: Only ChildrenLees


Eind 2001 werd Isbell als derde gitarist gevraagd bij de band Drive-by Truckers. Deze band was mede opgericht door Patterson Hood, de zoon van David Hood.

Op de drie studio-albums uit de periode 2003-2006 speelde Isbell mee, op gitaar, twaalfsnarige gitaar en orgel. Een aantal composities waren van zijn hand. In 2007 verliet Isbell de band. In 2007 nam Isbell zijn eerste solo-album op: Sirens of the Ditch, met medewerking van onder meer zijn toenmalige vrouw Shonna Tucker op bas. Ook Drive-by Truckers-drummer Brad Morgan. speelde mee

Vanaf 2008 nam Isbell een aantal albums op onder de naam "Jason Isbell and the 400 Unit", andere alleen onder de naam "Jason Isbell", maar ook op deze albums zijn de musici dezelfde als die van met de toevoeging van The 400 Unit. Naast Isbell en Amanda Shires bestaat The 400 Unit uit drummer Chad Gamble, organist Derry deBorja, bassist Jimbo Hart en gitarist Sadler Vaden.

De naam is afgeleid van een psychiatrische instelling in Florence, Alabama. Wekelijks mocht een aantal patiënten een uitstapje in de stad maken, met 15 dollar op zak voor een sandwich, net als de bandleden op tour dat kregen als zij weer in een nieuwe stad aankwamen.
Comments


bottom of page