top of page

Sounds | Ink Bomb - Tough CookieLangzamerhand krijgen we bij Ink Bomb een beeld van het komende album en hoe dat eruit zal gaan zien. We verwelkomen namelijk alweer de vierde single van dat album.


Met dit nummer focust de groep nadrukkelijk op de punkzijde van melodieuze punkrock, want het is een explosief ragnummer, waarop drummer Paul van de Geijn bovendien zijn vocale solodebuut maakt (hij telt schreeuwend af in het Nederlands met een mooie Nijmeegse r). Het is echter geen toonloze knaller, want zelfs in dit nummer verbergen zich mooie melodieën. Voor de zorgvuldige luisteraar is er zelfs een nauwelijks waarneembare, dromerige ruimtelijkheid oproepende synthesizer te ontwaren tijdens een van de coupletten.Lees:


Biografie Ink Bomb

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb is in 2023 druk bezig met het schrijven, opnemen en releasen van een nieuw album. Drie singles en bijbehorende videoclips van dit tweede album zijn al verschenen. De nieuwe nummers bevatten de signatuur van de Nijmeegse band: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardstructuur of punkrockclichés volgen, maar wel altijd mooie melodieën bevatten met een verkwikkende dosis melancholie.


Het liefst treedt Ink Bomb op: van zweterige keldertjes her en der in Europa tot toffe festivals. De band is dan ook een actieve liveband in eigen land en is daarnaast gretig als het aankomt op buitenlandse tours. België, Duitsland, Denemarken en Engeland hebben inmiddels al kennisgemaakt met de door Bad Religion en No Fun At All geïnspireerde Ink Bomb-sound. Verder stond de band op diverse festivals, waaronder op het prestigieuze Valkhof Festival in thuisstad Nijmegen, Jera on Air en Haltpop en deelde de band het podium met bands als The Toy Dolls, SNFU, The Last Gang, I Against I, MakeWar en Martha.


Ink Bomb heeft in zijn bestaan vrijwel elk jaar nieuwe muziek uitgebracht. De laatste release was een splitalbum met No Breakfast Goodbye (2021). In datzelfde jaar namen de bandleden ook hun klassieker Invincible Summer opnieuw op. Eerdere releases zijn debuutalbum Fiction (2019), EP Swim (2017), EP Invincible Summer (2016) en diverse akoestische covers voor het goede doel.
bottom of page