top of page

Sounds | Ink Bomb (Mutilation Boy) en No Breakfast Goodbye (The Losers Club)


De Nijmeegse punkrockbands Ink Bomb en No Breakfast Goodbye kennen elkaar al een poosje, niet in de laatste plaats omdat het stadsgenoten zijn. Maar het zijn ook vrienden van elkaar. En wat doe je in zo'n geval? Inderdaad: krachten bundelen.


In juni van dit jaar komen deze bands met een gezamenlijke split-release ep, waarop ze ieder drie nummer spelen. Als voorproefje hebben ze vandaag ieder een single op de wereld gezet. Ink Bomb presenteert Mutilation Boy en het nummer van No Breakfast Goodbye heet The Losers Club.


lees

De split van de Nijmeegse bands wordt uitgebracht in samenwerking met de platenmaatschappijen Horn & Hoof Records (Groot-Brittanië), Dental Records (Canada) en Concrete Head Entertainment (Verenigde Staten).

Voor Ink Bomb is dit na debuutalbum Fiction (2019) en de EP’s Swim (2017) en Invincible Summer (2016) de eerste release in samenwerking met labels. Zanger Joost Hoedemaeckers licht toe: “Bij elke nieuwe release willen we een stapje verder komen. Tot nu toe deden we altijd alles zelf. Nu denken we dat onze muziek in de samenwerking met deze drie toffe labels door meer mensen gehoord gaat worden.”

No Breakfast Goodbye liet eerder van zich horen op Punkathon #2 (2019). Ondanks de pandemie en het wegvallen van shows besloten de muzikanten zich op de band te storten en schreven nieuwe nummers. Dat beide bands precies dezelfde plannen hadden, kwam perfect uit. No Breakfast Goodbye-zanger Simon Janssen: “We zijn blij dat we het afgelopen jaar gewoon door konden gaan met het maken van muziek. Door samen te werken versterken we elkaar.”Comments


bottom of page