top of page

Sounds | Ink Bomb - FrankensteinDe Nijmeegse punkrockband Ink Bomb brengt een nieuwe videoclip uit: Frankenstein. Het nummer is donker en hard, en vermengt skatepunk met elementen uit de indie, grunge en hardcore.


Halverwege verandert het nummer via een onverwachte wending naar een opzwepende resolutie.


Frankenstein is de derde single van het nieuwe album dat later dit jaar verschijnt.


Conflict In de jaren 20-aandoende videoclip speelt frontman Joost een bokser die een conflict heeft met zijn shady manager, gespeeld door drummer Paul. Inspiratie voor de inhoud en de stijl van de video haalde de band uit de serie Peaky Blinders, Mamma Said Knock You Out van LL Cool J en “jaren 20-Bep van Klaveren-stijl”, aldus Paul die het concept van de clip ontwikkelde. Ink Bomb werkte samen met Casper Rutjes van Breadclip en de video is gefilmd bij De Moor Media in Wijchen. Twijfelende geliefden De titel Frankenstein verwijst naar een griezelverhaal. De lyrics vertellen het verhaal van twee twijfelende geliefden. “Ik heb dat gedaan in de vorm van een thriller, met een crime scene en een slachtoffer van een moord,” licht zanger Joost toe. The work of a fiend A serpent, devil unseen Count your prayers Or it might kill the dream Schrijfproces De titel Frankenstein verwijst bovendien naar het schrijfproces. Net als het monster van Frankenstein bestaat de Ink Bomb-song Frankenstein uit samengevoegde delen. Dit zijn verschillende riffs gebaseerd op andere stijlen dan traditionele skatepunk, zoals indie, grunge en hardcore. Gitarist Quirijn: “Tijdens het schrijven van ons tweede album heb ik in de afgelopen twaalf maanden vele ideeën vastgelegd. Toen ik dat terugluisterde hoorde ik afzonderlijke delen waarvan ik opeens ontdekte dat ze goed bij elkaar zouden passen.” Ink Bomb gaat zeer binnenkort opnieuw de studio in om meer nummers op te nemen voor het tweede album dat in 2023 wordt verwacht.


facebook


Lees:

Biografie Ink Bomb

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb is in 2023 druk bezig met het schrijven, opnemen en releasen van een nieuw album. Drie singles en bijbehorende videoclips van dit tweede album zijn al verschenen. De nieuwe nummers bevatten de signatuur van de Nijmeegse band: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardstructuur of punkrockclichés volgen, maar wel altijd mooie melodieën bevatten met een verkwikkende dosis melancholie.


Het liefst treedt Ink Bomb op: van zweterige keldertjes her en der in Europa tot toffe festivals. De band is dan ook een actieve liveband in eigen land en is daarnaast gretig als het aankomt op buitenlandse tours. België, Duitsland, Denemarken en Engeland hebben inmiddels al kennisgemaakt met de door Bad Religion en No Fun At All geïnspireerde Ink Bomb-sound. Verder stond de band op diverse festivals, waaronder op het prestigieuze Valkhof Festival in thuisstad Nijmegen, Jera on Air en Haltpop en deelde de band het podium met bands als The Toy Dolls, SNFU, The Last Gang, I Against I, MakeWar en Martha.


Ink Bomb heeft in zijn bestaan vrijwel elk jaar nieuwe muziek uitgebracht. De laatste release was een splitalbum met No Breakfast Goodbye (2021). In datzelfde jaar namen de bandleden ook hun klassieker Invincible Summer opnieuw op. Eerdere releases zijn debuutalbum Fiction (2019), EP Swim (2017), EP Invincible Summer (2016) en diverse akoestische covers voor het goede doel.
bottom of page