top of page

Sounds | Infader - Home


Geen twee zonder drie en zo sluit ik dit Belgisch onderonsje af met een nieuwe song van het Antwerpse Infader. Alweer iets hélemaal anders dan de voorgaande twee. Klassiek componist Michaël Denis en zijn band maken 'Dark Dramatic Falsetto Rock' en dat zou dan vooral in de smaak vallen van fans van Muse, Royal Blood, The Mars Volta en Killing Joke. Beetje in het wilde weg springen noem ik dit en zou het eerder op die eerste klepper houden. Op basis van deze, jawel, dramatische ballad en de voorafgaande singles dan.


Debuut EP Born in its Truest Form komt later dit jaar uit.


Luister ook naar:


Lees


INFADER scheurt harde alternatieve rocksongs afgewisseld met ballads die geuren naar

klassiek minimalisme. Machtige gitaren, onafwendbare drums en een hypnotiserende stem,

wijdse piano, intieme snaren en bezwerende koortjes. Dit alles gemixt in een tintelende cocktail van duister, meeslepend en catchy.


INFADER’s twee eerste singles (Time Off, Lost in Lovelust) werden meer dan 20.000 keer gestreamd op Spotify op een paar maanden tijd. De nummers werden geproducet en gemixt door Staf Verbeeck (dEUS, The Hickey Underworld, Royal Blood).

Derde single ’No Regrets (Oh la la la)’ kwam uit in mei 2023. De single werd gedraaid op de Nederlandse radio (JMR Radio & IndieXL) en stond zelfs drie weken in de Free 40, de alternatieve internationale hitlijst van IndieXL. Hoogste notering: nummer 31.

Vierde single Home werd uitgebracht op 23 juni 2023 en ging meteen in avant-première op de Nederlandse Radio (IndieXL). De single werd, net zoals de derde single 'No Regrets', geproducet door Hannes Cuyvers (Ramkot, RHEA), gemixt door Stijn Konings (Kids with Buns) en gemasterd door Frederik Dejongh van Jerboa Mastering (Triggerfinger, Millionaire, Hooverphonic). facebook



bottom of page