top of page

Sounds | In Flames, Stay With Me


Twee weken... twee hele weken heeft het geduurd voor ik dit prachtige nummer heb ontdekt. In Flames is een band waar ik persoonlijk geen super grote fan van ben. Het is voor mij eerder zo'n band die best wel goede muziek maakt, maar heel af en toe... zit er echt een bangelijk nummer tussen. Stay With Me is een van deze bangelijke nummers. Het is soft en emotioneel en heeft een heel mooie melodie. Naar het einde toe wordt deze track ook net iets heviger wat mij in elk geval al meteen kippenvel bezorgde.


Ter info

In Flames is een melodieuze-deathmetalband afkomstig uit Götenborg, Zweden. De band werd eind jaren 80 opgericht door Jesper Strömblad, die de band Ceremonial Oath had verlaten omdat hij muziek in een andere richting wilde maken. De zanger, Anders Fridén heeft op het eerste album van Dark Tranquillity gezongen en Mikael Stanne (zanger Dark Tranquillity) heeft op het eerste album van In Flames gezongen.


De band haalt zijn invloeden uit Zweedse volksmuziek (al zijn die op de nieuwere albums nauwelijks meer te horen), Iron Maiden en oldschool deathmetal uit Zweden. De band wordt samen met Dark Tranquillity en At The Gates beschouwd als de pionier van de melodische deathmetal (meer bepaald de Gothenburg metal). De laatste tijd lijkt de band ook steeds meer het mainstream-metalpubliek aan te spreken, dit door de invloeden uit de Nu-metalhoek.


Comments


bottom of page