top of page

Sounds | IKRAAAN, DansNa het ontdekken van het nummer Dode Bloem van IKRAAAN, was het enkel maar uitkijken om meer van deze getalenteerde dame te horen. Een maand geleden kwam Ikraan naar buiten met het fragiele Dode Bloem. Over de releasedatum van haar aankomende album was toen nog niets bekend. Ondertussen kan ik zeggen dat het album ‘Geestelijke Gezondheidszorg’ heet en op 22 april 2022 zal verschijnen via Top Notch.


Een albumtitel die mij persoonlijk enorm raakt en met de release van een tweede single Dans wordt mijn vermoeden bevestigd dat haar album een prachtig breekbaar en eerlijk verhaal wordt.

Dans, pure emotie waarbij woord, beeld en klank voor zich spreken.Luister ook naar


Live


Lees

Niemand doet wat IKRAAAN doet. In haar pubertijd ontdekte ze via artiesten als Tupac haar passie voor muziek. Via haar liefde voor de Nederlandse taal leerde ze die passie omzetten. In amper een jaar ontwikkelde ze haar eigen dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn de moeilijke onderwerpen die ze met haar muziek aansnijdt.


Het maken van haar eerste album was voor IKRAAAN energieslopend en helend tegelijkertijd. De reflectie over haar verleden schraapte oude wonden opnieuw open, maar zorgde er ook voor dat ze haar trauma’s een plaats kon geven. Op haar debuutalbum uit ze onverbloemd haar emoties en houdt ze zichzelf een spiegel voor. Bij het beluisteren van de nummers krijg je een inkijk in haar diepste verlangens en mislukkingen.


Het album verschijnt in het voorjaar van 2022 op Top Notch. Het bespreekt hoe onze maatschappij de rug keert naar mentale kwetsbaarheid. IKRAAAN wilt een toekomst waarin psychische hulp toegankelijker is. Zodat mensen weten waar ze met hun pijn terecht kunnen. Ze schenkt dit album aan zij die vergeten zijn door deze maatschappij. Aan zij die lijden in stilte. Zij diens pijn in onmeetbare zwaarte als een schaduw dragen.


“Ik hoop dat je genezen kan. Ik hoop dat we allen genezen kunnen.”

(bron: IKRAAAN)
bottom of page