top of page

Sounds | Horsemeat, Jibber Jabber

I didn't say the meat was tough. I said I didn't see the horse that is usually outside.

Met deze quote van W.C. Fields brei ik een vervolgverhaal aan het Sounds-stukje van onze Chief Operations John, die Horsemeat eerder deze week al onder de loep nam. Het moet zijn dat deze nieuwe band de moeite waard is, toch?

Hun nieuwste single, Jibber Jabber, wat in het Nederlands zoveel betekent als gewauwel, geklets, gebrabbel of geouwehoer werd vrijdag in de ether gegooid en beschrijft het effect van de groeiende lintbebouwing in de buitensteden op de psyché van haar bewoners. Het leven met je kroostrijk gezin in een nieuw gebouwde woonwijk op aaneensluitende kaveltjes van 350m² met een tuintje ter grootte van een opblaasbaar zwembad, is volgens hen ronduit schadelijk voor de gezondheid en gelijk hebben ze. Je gezin kies je, maar je buren niet. Vanuit hun tuin of slaapkamer doen sommige buren gegarandeerd aan hobbyistisch voyeurisme en weten ze zonder schroom te vertellen wat je eet, welke programma's je op TV bekijkt, hoe laat je gaat slapen en met een beetje geluk hoeveel keer je per week van bil gaat met je vrouw. Omgekeerd hoor je ongewenst door de muren wanneer ze gaan schijten, wanneer ze onder de douche staan zingen, wanneer ze ruzie maken of wanneer ze ook eens van bil gaan. Kortom, dit is een broeihaard voor ongewenste interacties, met claustrofobische en nihilistische gedachten tot gevolg. U weze dus gewaarschuwd!


Het neurotische gezang, de gitaren en drums blijven gewoon op je inbeuken tot je verhuist, want op 15 mei 2021 wordt hun EP Falling Deep uitgebracht en dan is het kot te klein!


Luister ook naar: Opulence


Lees

Horsemeat is a band.

Horsemeat can be simple. Horsemeat can be tough. Horsemeat can be tender. Horsemeat can be complex and rich.

Horsemeat just is.


Facebook
Comments


bottom of page