top of page

Sounds | Head of the Baptist, Succumb


(Ex-)leden van Sons of a Wanted Man, Predatoria, Lurking, Worms Feed en Slowly We Rot lieten hun nieuwe project Head of the Baptist spontaan met de voorjaarswinden aanwaaien in onze mailbox. Met zo'n stamboom is de interesse bij ons uiteraard meteen gewekt. Toegegeven, echt nieuw is Head of the Baptist niet. De band werd al in 2018 boven de doopvont gehouden, inclusief een eerste demo, maar na enkele bezettingswissels is er in 2023 dan eindelijk een eerste EP, The Pyre of Equivalence.


Zoals de korte bio doet verwachten knalt Head of the Baptist stevig uit de startblokken. Succumb, tevens de voortreffelijke begeleidende video bij deze Sounds, opent de EP ronduit verschroeiend. Death metal met een zwartgeblakerd en uitgesproken crust-randje waar dbeats en blastbeats elkaar afwisselen. Een furieuze en energieke start in deze gebalde song. De andere vier tracks op de EP gaan heerlijk genadeloos voort op dit stramien. De songs kleven ook meteen. De intensiteit laat op geen enkel moment te wensen over. Meer nog, live willen we dit wel eens meemaken. Bij voorkeur na een frustrerende werkweek. De bezoedeling wordt allicht vakkundig uit lijf en geest gebannen door de punky vibe die de heren in hun blackened death weten te proppen.


De band heeft er intussen UK-tour opzitten en een weekendje op Nederlandse, Belgische en Duitse podia ligt in het verschiet. In de tussentijd is The Pyre of Equivalence beschikbaar op zowat alle streaming platformen. En gezien komende vrijdag alweer een Bandcamp Friday is: daar staat de EP onzelfzuchtig aan Name Your Own Price, jawel. Drop enkele euro's en u wordt voor uw vrijgevigheid bedankt met heel wat luisterpret. Fijne binnenkomer heren!

Comments


bottom of page