top of page

Sounds | Haze - Hiding


De Gentse Mirabelle Van de Put wist me in 2021 te raken met haar lo-fi/alt americana songs. Ook al lees ik dat op het nieuwe album meer geëxperimenteerd zal worden met allerlei 'geluid en samples' - ik kreeg al schrik dat het allemaal ambient en elektro zou worden - toch hoor ik hier nog steeds een chille beat, galmende en distorted gitaren en natuurlijk die fluweelzachte stem. Haze heeft eerder haar sound verrijkt en kan op die manier nog meer boeien.

Lees hieronder ook even hoe die knappe video tot stand is gekomen.


Out Of Sight verschijnt op 24 januari 2024.


Lees


Haze is het solo project van Mirabelle van de Put. Ondanks de uitdagingen van een pandemie en volledige lock-down, werd het titelloze debuut in 2021 warm onthaald. Op de tweede plaat ‘Out of Sight‘ (...) wordt meer geëxperimenteerd met geluid en samples. Alledaagse geluiden worden vervormd en in de muziek verweven, waarbij steriele en hoekige geluiden vermeden worden ten gunste van organische, enigszins dissonante geluiden. Hiervoor werkte Mirabelle samen met muzikant en soundwizard Stijn Vanmarsenille (Waldorf, Drums Are For Parades, Elefant) en met de muzikant en producer Frederik Segers, bekend van zijn bijdragen aan Intergalactic Lovers, Hooverphonic en als muzikant bij Stadt, Sioen. Het resultaat van deze samenwerking is een collage van klanken en sferen die imperfecties omarmt en het onverwachte accentueert, terwijl ze trouw blijft aan de essentie van elk nummer.


Stop-motion video gecreëerd door multimedia artiste Naomi Kerkhove. De video bestaat uit bijna 5000 foto’s en is volledig stop motion geanimeerd en gemonteerd. Naomi gebruikte Chinese inkt, zand, papier, hout en krijt. Een echt kunstwerk op zich. In haar installaties en voorstellingen creëert ze een poëtische miniatuurwereld waarin verwondering centraal staat. Haar werk getuigt van een grote gevoeligheid voor de condition humaine, waarin existentiële eenzaamheid en ontroering om de schoonheid van de werkelijkheid hand in hand gaan.


Comentários


bottom of page