top of page

Sounds | Haze, Chromosome


De ene song boeit steeds meer na meermaals beluisteren, terwijl een ander nummer net begint te vervelen. De liedjes die Mirabelle Van de Put brengt behoren zonder twijfel tot die eerste categorie. Waar ik eerder geen fan was van het zachte stemgeluid, moet ik toegeven dat het op één of andere manier in dit nummer wel goed bij me binnenkomt. Wat de muziek betreft was ik sowieso al fan en dat blijf ik ook na Chromosome: opnieuw galmen kille gitaarklanken boven een laidback drumbeat om zo een prachtige lo-fi/alt americana sfeer te creëren.


Het album kan je via bandcamp kopen.


Luister ook naar: Fool the World

lees


HAZE is Mirabelle Van de Put uit Gent, België. Het jaar 2020 begon met het idee een band op te richten, een plaat op te nemen en op te treden. Maar de pandemie stak er een stokje voor. In plaats van te wachten tot de wereld weer normaal werd, ging ze aan het werk. De eerste lockdown zorgde voor opgelegde vrije tijd, dat was precies wat ze nodig had om te creëren, zonder verplichtingen. HAZE was geboren.

Het debuutalbum verscheen in januari en werd zeer warm onthaald, ook singles 'Flu' en 'Fool The World' deden het goed.


De derde single, Chromosome, wordt uitgebracht met een gloednieuwe video en gaat over vastzitten in oude gewoontes. Hoewel de teksten vóór de pandemie werden geschreven, zijn ze nog steeds actueel. “Inside the bubble that you call your home, is a trap you can not see.”


Naast de muziek, is Mirabelle tijdens de lockdown ook collages beginnen maken. Haar mixed media collages brengen beelden samen tot een sureëel geheel. Het afgelopen jaar was een surrealistisch, geïsoleerd en traag jaar. Dit wordt weergegeven in de videoclip “Chromosome”.


Samen met de video-release van dit nummer is een beperkte oplage cassettes van het album HAZE en een selectie collages beschikbaar via: www.mirabelle.rocks

Comments


bottom of page