top of page

Sounds | Hacktivist - Not AloneEerder dit jaar hoorde we voor het eerst in een langere tijd weer eens iets nieuws van de Britse grime metal band Hacktivist. Door middel van een nieuwe track en video kondigde ze met Rep The H hun nieuwe co-vocalist JJ Olifent aan. Inmiddels heeft de band er in hun huidige line-up al een aantal shows op zitten en kwamen ze niet lang geleden met de single Crooks And Criminals en de Eminem cover Forgot About H. Het vijftal is dus weer lekker op dreef en kwam onlangs met hun nieuwste single Not Alone.


Met Not Alone snijdt de band een zwaar onderwerp aan waar ze al niet onbekend mee waren. Waar Taken, een samenwerking met Enter Shikari zanger Rou Reynolds, vooral een boodschap was aan mensen om op de mentale gezondheid van je geliefden te letten, gaat Not Alone over het zelf omgaan met depressie.


Muzikaal keert Hacktvist met Not Alone terug naar de sound die we van de originele line-up van de band kennen. Waar de Hyperdialect periode van de band rauwer, zwaarder en chaotischer klonk, horen we op Not Alone een sound die doet denken aan de Hacktivist zoals we ze kennen van de Hacktivist EP en hun eerste album Outside The box. Geen verkeerde zet want Not Alone is misschien wel de sterkste track die Hacktivist gereleased heeft sinds Over-Throne, de laatste single van de originele line-up uit 2016.


Luister ook naar:Comments


bottom of page