top of page

Sounds | Grave Digger, Thousand Tears


De Duitse veteranen van Grave Digger houden wel van (jong) vrouwelijk schoon. En dat is absoluut niet sarcastisch bedoeld, integendeel, wij kunnen de heren absoluut geen ongelijk geven. Vorig jaar trokken ze nog op tournee met de freules van Burning Witches en voor hun gloednieuwe single en video krijgen ze de vocale hulp van niemand minder dan Noora Louhimo van Battle Beast.

Grave Digger frontman Chris Boltendahl zegt: "Met Thousand Tears brengen we hulde aan de onvergetelijke Queen of Scotland Mary Staurt ... Noora uit Battle Beast geeft Queen Mary een ongelooflijke, warme en fragiele sfeer door haar stem die aan het einde van het nummer verandert in pure woede en wanhoop. We had geen betere stem kunnen vinden voor dit nummer. We zijn trots om Thousand Tears feat. Noora Louhimo te presenteren. Een van de beste ballads die Grave Digger ooit heeft geschreven, misschien wel de beste van onze hele carrière. "

Noora voegt toe: "Het was een eer om te mogen samenwerken met het legendarische Grave Digger en ik ben erg geïntrigeerd door de liedjes met Schots thema die ze hebben gemaakt. Nu zal ik ook deel uitmaken van hun historische lied Thousand Tears als de stem van Queen Mary. Ik hoop dat alle luisteraars de grote emoties kunnen horen en een klein beetje een indruk krijgen van haar verhaal als een van de krachtigste vrouwen die in haar tijd leefde." Fields Of Blood verschijnt op 29 mei via Napalm Records


ter info

Dit jaar markeert de 40e verjaardag van een van de meest invloedrijke en baanbrekende bands van de Duitse heavy metal-scene: op 29 mei 2020 zullen de metaltitanen van Grave Digger, hun 20e studioalbum op Napalm Records uitbrengen en hun 40-jarig bandjubileum wordt gevierd in de meest glorieuze manier. Met hun gloednieuwe album Fields Of Blood zet de band rond de charismatische frontman Chris Boltendahl hun iconische, Schotse Hooglanden-verhaal voort!
Comments


bottom of page