top of page

Sounds | Grave Digger, Lions of the SeaLions of the Sea is de derde single die als voorsmaakje wordt vrijgegeven uit het nieuwe Grave Digger album, Fields of Blood, dat op 29 mei uitkomt via Napalm Records. Voor de bijhorende video was de band oorspronkelijk van plan om naar de Schotse Highlands af te zakken maar omwille van de Corona crisis ging dat feestje jammer genoeg niet door. Er moest dus wat geïmproviseerd worden maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Het nummer, dat gaat over de confrontatie tussen de Schotten en de Vikingen bevat alle elementen van een goed Grave Digger nummer.


Frontman Chris Boltendahl zegt daar het volgend over: "Lions of the Sea... een orkaan van metalen hymne ... de strijd van de Schotten tegen de Vikingen ... snijdende riffs en een refrein dat door je cortex slingert ... je zult 's nachts schrikken, op zee vind jezelf in de strijd en brul het refrein mee vanuit je schorre kelen ... keer op keer totdat je de overwinnaar bent om het slagveld op zee te verlaten."


En houdt U van een gezonde portie symboliek op tijd en stond? Wij anders wel hoor. En dit is een lekkere ... 2020 wordt het jaar waarin Grave Digger's 20e album verschijnt (Fields Of Blood, dus) en waarin de band ook haar 40e verjaardag viert. Bovendien is FOB ook het sluitstuk van de Sottish Highlands trilogie die begon met Tunes of War (1996) en The Clans Will Rise Again (2010). Aan stoppen wordt er bovendien nog lang niet gedacht! Niets dan R.E.S.P.E.C.T. voor onze Duitse vrienden dus.


ter info

Even 40 years after the band formed, their ethos has not changed, and yet GRAVE DIGGER sound modern and timeless like never before. They still stay true to their no-frills traditional brand of metal with unwavering pure steel, which nevertheless offers surprises and celebrates such a special anniversary of one of the most successful German heavy metal pioneers in the most glorious style!
Comments


bottom of page