top of page

Sounds | Gateway, Rack Crawler

Er is zoveel goede extreme metal te vinden wereldwijd dat focussen op één regio je veel doet missen. Anderzijds is je aandacht verdelen ook een beetje als kiezen is verliezen. Er ontgaat je al eens iets. Soms jarenlang. Dat uitgerekend een label aan de andere kant van deze aardkloot je een band doet ontdekken die op nauwelijks 45km van je deur opereert, is lang geen uitzondering meer. Enter Transcending Obscurity Records. Dat label lanceerde vorige week zijn sampler 2022. Je kan het zien als vooruitblik op wat dit huis van vertrouwen in 2022 zoal gaat uitbrengen. Het label slaat daarbij steeds meer de weg in naar meer innovatieve muziek, maar blijft toch ook een pleisterplaats voor enkele meer old school gerichte namen. Op de sampler prijkt ook één Belgische naam: die van het Brugse Gateway, een éénmansproject van Robin Van Oyen.

Volstrekt onbekend als die band voor me was, ging ik uiteraard even op expeditie doorheen hun releases. En die is van verstikkend goede kwaliteit. Een dikke geluidsmuur aan claustrofobisch klinkende death doom die recht uit de diepste spelonken komt geklauterd die ons oude continent rijk is. Kolossaal en verpletterend zwaar klinkt het hele oeuvre. En die vocalen! Nou nou. Op de sampler vinden we één nieuw nummer, maar we kunnen u eveneens het ouder materiaal van deze West-Vlaamse zwarte parel, dat eerder al via o.a. Chaos Records en Pulverised Records verscheen, in zeer hoge mate aanbevelen. Doe niet zoals yours truly. Blijf vooral niet in een eindeloze winterslaap hangen wat deze band betreft. U leest hier later wel wanneer pre-orders voor het nieuwe album live gaan. Ondertussen duikt u gewoon hun discografie in.

Tip bij het luisteren: uw ademhaling controleren voorkomt hyperventilatie!


Luister


Het nieuwe Rack Crawler:
Flesh Reborn (Chaos Records, 2021)

Boundless Torture (Pulverised Records, 2018)

Dit is slechts een kleine greep uit het auditieve onheil dat Gateway op de wereld loslaat. Alle releases van Gateway zijn te vinden op de bandcamppagina van de band. Er is zelfs nog wat merch voorradig voor de verzamelaars onder jullie, al zijn die best snel nu.
Commentaires


bottom of page