top of page

Sounds | Fleddy Melculy, Fake



Fake ... toen Fleddy Melculy een aantal jaar geleden in Vlaanderen's vizier kwam waren er een heel aantal mensen die de band 'fake' vonden. En nu we toch onze gevoelens aan het delen zijn ... ik was één van die mensen. Wacht, wacht, wacht, voor de pek en veren worden bovengehaald, enige tijd later heb ik mijn fout ingezien en weet ik Fleddy absoluut naar waarde te schatten. Niet dat ik nu een die hard fan ben (ik heb nog steeds meer t-shirts van Metallica dan van Fleddy Melculy) maar ik ben wel fan van de nagel-op-de-kop humor gekruist met goede muziek.

Het nieuwe FM nummer Fake is daar weer een perfect voorbeeld van. Op zijn eigen manier klaagt Fleddy de overvloed aan nieuws en informatie die ons overspoeld aan. Want hoe moeten we in die poel berichten de valse van de echte berichten onderscheiden?

Hoedje af ook voor de bijhorende video. We zien Fleddy opduiken in allerlei film- en TV-klassiekers, zoals bv. Star Wars, Wheel of Fortune, Pulp Fiction, Lord of the Rings, etc.


Géén fake nieuws is dat Fleddy Melculy op vrijdag 31 maart 2023 z'n nieuwe, 4e, studioalbum, Antichlist, uitbrengt via Sony Music.


Lees


Frontman Fleddy: “Wat is nog echt en wat fake? Van het nieuws tot muziek, van sport tot je eigen vrienden en familie. Het wordt steeds lastiger om alles wat nep is van de waarheid te onderscheiden. Maar zo lang het niet verveelt hebben de meeste mensen er geen probleem mee, toch? Wij hebben dat juist wel en stellen dit ontologische probleem dan ook graag aan de kaak op ‘Fake - na ‘Geen Tijd Voor Spijt’ die eerder dit jaar uitkwam alweer de 2e single van ons nieuwe album ‘Antichlist’, dat onder meer gaat over oud worden, mannenemancipatie, koude voeten, behang, haat en dat de wereld natuurlijk helemaal naar de kloten is.”








Σχόλια


bottom of page