top of page

Sounds | Eye of Melian, The BellDeze week vonden wij de debuutsingle The Bell van Eye of Melian uit. Ze konden er geen gepaster tijdstip voor uitgekozen hebben want als dit nummer en de bijhorende video geen Kerstmis uitademen weten wij het ook niet meer.

Het nummer draagt de kenmerkende sound van Martijn Westerholt met zich mee en heeft zeker raakvlakken met Delain en de vroege Within Temptation. De instrumental passages klinken ook wel een beetje als Dany-Elfman-meets-Disney.

Deze track verwarmt ons in menig opzicht in deze donkere en kille weken. We kijken echter ook al nieuwschierig uit naar de volgende single(s) om niet te zeggen het volledige album dat ergens volgend jaar zal verschijnen.


Lees


De groep is het nieuwe project van de Nederlandse songwriter en muzikant Martijn Westerholt, beter bekend van Delain en Within Temptation. Het debuutalbum van Eye of Melian verschijnt volgend jaar.

Naast Westerholt bestaat Eye of Melian uit de Finse zangeres Johanna Kurkela, bekend van de bands Auri en Alta Mullan Road en van haar zangwerk op Tuomas Holopainens album Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge. Het nieuwe fantasy-geïnspireerde trio is compleet met de Amerikaanse dichter en vocalist Robin La Joy. Zij nam grotendeels de teksten voor Eye of Melian voor haar rekening. Eye of Melian werkte voor de productie samen met de Finse arrangeur Mikko P. Mustonen.

Eye of Melian ontstond in 2017 toen Westerholt en La Joy elkaar voor het eerst ontmoetten en erachter kwamen dat ze beide een liefde hadden voor fantasy-geïnspireerde muziek. Westerholt, die ook de songwriter is van metalband Delain, verzorgt de symfonische, etherische melodieën. La Joy, geïnspireerd door fantasyboeken als die van Tolkien, is verantwoordelijk voor de teksten. Samen met Mustonen en Kurjela hebben ze als doel om de luisteraar mee te nemen op een reis door dromerige landschappen en buitenaardse rijken.
Comments


bottom of page