top of page

Sounds | Epinikion, False Faced DemonDe Nederbelgen van Epinikion hebben een nieuwe single + videoclip uit en dat vinden wij leuk nieuws. Wat ons betreft mag het volledige album, Inquisition, nu zeer snel volgen.

False Faced Demon ligt niet in de lijn van de vorige twee singles, dus dat zit al snor. De meest opmerkelijke verschillen zijn dat FFD met zes en een halve minuut alweer de gemiddelde single lengte ruim overschrijdt en dat het nummer ook zwaarder klinkt dan wat we van hen al gewoon waren. Epinikion tracht ook om hun symfonische metal niet in de clichés van het genre te laten vallen door bv de openingsriff het start-stop principe te laten vogen.

Het grootste verschil zit 'm echter in de lead vocals! De meer oplettenden onder u zullen terecht opgemerkt hebben dat die hier niet (meer?) verzorgd worden maar dat Epinikion voor dit nummer de medewerking kregen van niemand minder dan Laura Guldemond, de frontdame van Burning Witches.

Ik houd persoonlijk wel van deze streekgenoten. Ze moeten het (noodgedwongen) met meer bescheiden middelen doen maar trachten daar wel het maximaal mogelijke mee te bereiken. Rijk en wereldberoemd zullen ze er niet mee worden vrees ik maar hun attitude is wel op en top professioneel.


Lees


From the very beginning Epinikion combined heavy guitar riffs with subtle jazzy and a lot of heavy metal influences, completed with harmonic and sometimes bombastic orchestral lines.

This combination leads to an own sound of the Epinikion music, appreciated by a wide audience.

Stunning artwork brings you into the dark, strong atmosphere that the Epinikion music breathes.

The band works with an international team and is settled in Belgium, in the Antwerp region.


Comments


bottom of page