top of page

Sounds | Enter Shikari - Losing My Grip (feat. Jason Aalon Butler of Fever 333)


Enter Shikari zitten nooit stil. Er is altijd wel iets gaande bij het Britse viertal. Zijn ze niet bezig met een nieuw album dan zijn ze op toer. En zelfs als ze even pauze hebben dan nog blijft de creativiteit vloeien, wat resulteerde in een groot aantal singles die los staan van hun studioalbums. Tijdens de voorbereidingen voor de tour van hun voorlaatste album Nothing Is True And Everything Is Possible bracht Enter Shikari ook twee losstaande singles uit, maar dit keer deden ze dat in samenwerking met bands die ze tijdens de tour mee zouden nemen als support. The Void Stares Back met Wargasm en Bully met Codie Frost hebben voor de band kennelijk goed uitgepakt want deze trend zetten ze nu, na het verschijnen van hun jongste studioalbum A Kiss For The Whole World x en de daarbij horende toer, voort.


Over ruim twee weken trapt Enter Shikari hun Europese clubtour met Fever 333 af en onlangs verscheen er opnieuw een losstaande single.

Losing My Grip is een samenwerking met Fever 333 zanger Jason Aalon Butler. Waar een samenwerking normaal gesproken vaak niet meer is dan een gastartiest die een coupletje inzingt of een stukje speelt, doet Enter Shikari hier veel meer mee. Net als bij de samenwerkingen met Wargasm en Codie Frost heeft Enter Shikari er hier opnieuw voor gekozen de sound van Fever 333 voor dit nummer te verweven in hun eigen sound. Muzikaal wijkt de track dan ook wel af van wat de band op A Kiss For The Whole World x doet, maar het is zeker een lekkere track geworden.

Grote kans dat we Enter Shikari en Jason Aalon met deze track, tijdens hun aankomende toer, samen op het podium zullen zien staan.


Live

maandag 19 februari 2024, AB (Brussel, BE)

vrijdag 23 februari 2024, AFAS Live (Amsterdam, NL)

Luister ook naar:Comments


bottom of page