top of page

Sounds | Douglas Firs, One Day


Als de week van de Belgische muziek - en in feite te afgelopen twee jaar - me één ding hebben geleerd, dan is het dat we hier bij ons de meest fantastische muzikanten/bands hebben die de meest fantastische muziek maken. Duh, zou je zeggen, en ik snap dat wel, maar het moet mij ook aanspreken natuurlijk en dat is erg lang noiet zo geweest.


Dat Douglas Firs eerst in Nederland werd opgepikt, verbaast mij niets. Je kan overal de term 'indie' of 'alternative' opkleven in de hoop dat het hier bij ons aanslaat, maar dit is eigenlijk prachtige americana en dat gaat er nu eenmaal vlotter in bij onze Noorderburen. Prachtige song, mooi gezongen en gespeeld.


Heart Of A Mother verschijnt op 27 augustus 2021 via Arlette Records/N.E.W.S.

Luister ook naar: What If I Can

ter info


Nadat ‘What If I Can’, een song die eigenlijk was bedoeld als eerste teasertrack van het aanstaande album ‘Heart Of A Mother', ook in Nederland werd opgepikt door verschillende radio-DJ’s, lost de Belgische indiefolk-act Douglas Firs precies twee maanden later met ‘One Day’ een eerste échte officiële single. Het nummer – dat ook op 7” vinyl verschijnt – representeert de sound die je mag verwachten op ‘Heart Of A Mother’, het resultaat van maandenlang schrijven en schaven door een muzikant in lockdown op zijn zolderstudio.

Voor de video kon Gertjan van Hellemont alias Douglas Firs samenwerken met een gerenommeerde regisseur uit L.A., die eerder al muziekvideo’s maakte voor Bloc Party, Norah Jones en J.Lo. Maar na het posten van een teaser enkele dagen voor de lancering kwam er een bericht binnen van een van de personages uit de clip, die met juridische stappen dreigde als de video online zou gaan. De uiteindelijke video voor ‘One Day’ is daarom last-minute, home-made en spot-on. Van Hellemont pakte zijn camera, filmde thuis een hartverwarmend moment en maakte zo een video over waar deze song echt om draait: hoop en liefde.

websiteComentarios


bottom of page