top of page

Sounds | Doodseskader, I Ask With My Mouth, I'll Take With My Fist


Doodseskader laat 2024 goed beginnen met een single die er weer boenk op is! Na FLF, Who Will Pour The Blood On Me en Bathroom staan ze er terug met I Ask with My Mouth, I'll Take With My Fist. Op het eerste zicht een zware titel maar toch weer eentje die voor eigen interpretatie vatbaar is. Brutaal eerlijk, breekbaar en onverwacht weten ze ons weer te raken en brengt hun muziek een spiegel van het leven waar we troost en licht in terug vinden. Want hoe zwaar de bandnaam of songtitels ook mogen klinken, de liefde, warmte en vriendschap is toch hetgeen dat erboven uit steekt bij Doodseskader, en die ze weten over te brengen bij hun live shows. Zanger/bassist Tim De Gieter en zanger/drummer Sigfried Burroughs zagen we bij Year One worstelen met hun innerlijke demonen uit heden en verleden, maar bij Year Two die uitkomt op 8 maart gaan ze nog een stapje verder en klinken ze bloeddorstig en helemaal klaar om iedereen aan te pakken die ze tegenkomen. Het zal een trip zijn in elke betekenis van het woord, waarbij ze nog meer verschillende genres naadloos gaan vermengen in hun muzikale vocabulaire en ons meenemen op een sonische reis. Pre-orders voor deze plaat staan sinds vandaag online.

Op 9 april is het de release show van Year Two in de Viernulvier te Gent, maar wie niet kan wachten kan op 2 maart al naar een try-out in De Warande te Turnhout, waar ze samen met Pothamus en Pruillip de affiche delen.

En last but not least staan ze op 31 mei als voorprogramma van Amenra in de Ancienne Belgique te Brussel.


LIVELees“Year Two” undeniably sees DOODSESKADER’s promise fulfilled: it’s both a complete teardown of genres and boundaries, a sonic wrecking ball wielded by two people trying to get better.
Comments


bottom of page