top of page

Sounds | Dir en grey, Oboro


Progressieve / Avant-garde metalband Dir en grey behoort al jaren tot mijn favoriete bands. Het is een van de meest consistente bands uit Japan en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een muzikaal zeer sterke en technische band. Van instrumentaal keihard en brute riffs naar prachtig melodisch, en van de clean vocals van zanger Kyo naar zijn diepe grunts en beklijvende screams. Dir en grey heeft inmiddels een indrukwekkende discografie opgebouwd en voegt daar nu een nieuwe single aan toe.


Met Oboro (朧), alweer de 32ste single van de band, krijgen we een melodisch en herkenbaar Dir en grey te horen. Op de single release staan naast Oboro ook twee andere tracks; een nieuwe, heavier versie van T.D.F.F. (The Domestic Fucker Family uit 2002) en een live versie van Keigaku No Yoku (谿壑の欲). Er zijn vier verschillende versies beschikbaar van Oboro: CD, CD + DVD, CD + Blu-Ray (Limited Edition Type-A) en CD + DVD (Limited Edition Type-B).

De video voor Oboro kwam een paar dagen eerder uit en is weer duister, symbolisch en tragisch, gevuld met visueel krachtige beelden. Een coole side note; de “moeder" character uit de video kunnen fans herkennen uit de Obscure video uit 2003. De video is hierboven te checken. Luister ook naar: Ranunculus Ningen Wo Kaburu (人間を被る)

Ochita Koto No Aru Sora (落ちた事のある空)

Kommentare


bottom of page