top of page

Sounds | Demons & Wizards, III (album)


Het nieuwe album van Demons & Wizards was dat album waar we al zo lang naar uitkeken dat we haast vergeten waren dat we er naar uitkeken. Niet dat de heren Hansi Kürsch (Blind Guardian) en John Schaffer (Iced Earth) uit onze aandacht verdwenen waren, integendeel. De heren waren echter zo druk bezig met hun eigen hoofdbands dat het leek alsof ze zelf hun liefdeskindje ook een beetje uit het oog waren vergeten. Vorig jaar kwam er dan toch weer teken van leven voor D&W met een korte tournee (we herinneren ons hun fantastische passage op GMM nog alsof het gisteren was) en een deluxe heruitgave van hun eerste twee albums. En nu is er dan eindelijk het nieuwe album, simpelweg III getiteld. De sound van D&W is gelukkig iets minder simpel. Het is een perfecte combinatie van de theatrale, melodische vocalen van Kürsch en de beukende maar tegelijkertijd zeer verfijnde riffs van Schaffer.

Opener Diabolic is al meteen een killer track. Misschien een wat lang nummer om als eerste single gelanceerd te hebben maar die sublieme videoclip maakt dat dubbel en dik goed. Een rustige intro die ons gezapig het nummer intrekt dat rustig verder opbouwt om ons na dik anderhalve minuut helemaal kopje onder te duwen in de D&W fantasiewereld en ons daar iets meer dan een uur in vast houdt.

11 heerlijke tracks lang kunnen we genieten van wat den John en der Hans ons te bieden hebben. Een rijk gevuld universum van vocalen (elk nummer wordt ook begeleid door sublieme background vocals), rokende gitaren en een pompende ritmesectie. Dat alles overgoten met de nodige symfonische klanken. Dungelaagd wanneer dat nodig is maar evengoed in volle bombast.

III is een album dat het zeker en vast waard was om 15 jaar op te wachten, voor het volgende zou het echter fijn zijn moesten de heren er iets sneller werk van willen maken.

releasedatum: 21 februari 2020


luister

lees Demons & Wizards is een van de meest legendarische samenwerkingen in de geschiedenis van heavy metal en verenigt de talenten van Jon Schaffer (Iced Earth) en Hansi Kürsch (Blind Guardian) die al bijna drie decennia vrienden zijn. Oorspronkelijk opgericht in 1999, belichaamt Demons & Wizards muzikaal de stilistische handelsmerken van beide muzikanten en heeft het tot voor de komst van dit III geresulteerd in de enorm succesvolle studioalbums, Demons & Wizards (2000) en Touched by the Crimson King (2005). Beide albums waren oprechte, krachtige en epische metalplaten, profiterend van Schaffer's verbluffende riffs en muzikale arrangementen en Kürsch's stijgende en anthemische vocale arrangementen. Demons & Wizards waren in de jaren na het tweede album echter zeer druk bezig hun hoofdbands.

Vanaf nu gaat dit veranderen, want Demons & Wizard maken zich op voor een massale terugkeer in 2020! Eerst waren er al de deluxe ​​heruitgaven van de eerste twee albums en nu presenteren ze de bijzonder klassevolle opvolger, IIIComentários


bottom of page