top of page

Sounds | Demons & Wizards, Diabolic


Op 21 februari 2020 zullen Demons & Wizards hun langverwachte nieuwe studioalbum "III" uitbrengen. Uit dit album werd reeds de prachtige video voor de fenomenale track Diabolic gelanceerd. Van zowel het nummer als de video kan ik maar niet genoeg krijgen. Deze week werd ook de nieuwe single Midas Disease vrijgegeven.

Hansi Kürsch zegt: "Ondertussen hadden jullie allemaal het epische Diabolic moeten horen en als tweede indruk van III bieden we je nu het tegenovergestelde: de Midas Disease! Het nummer doet me denken aan een van deze goede oude hardrockbands, die al meer dan 40 jaar spelen, ik denk dat je weet naar wie ik verwijs zodra je het hoort. Midas Disease heeft een sluwe sfeer, waar ik absoluut dol op ben. Het is pure eerlijkheid. "

Jon Schaffer voegt eraan toe: “Ik had de werktitel Unbroken voor dit nummer en toen ik het naar Hansi stuurde, vond hij het meteen leuk. We denken allebei dat het een totaal andere dimensie heeft toegevoegd aan een al zeer divers album. Het zijn rechte vuisten in het lucht-hard rock / heavy metal-nummer, dat zeker was geïnspireerd door de riffs en ritmische vaardigheden van Malcolm Young en ik draag het persoonlijk op aan zijn geheugen. U wordt gemist, heer Malcolm!"


Luister ook naar Midas Disease

bottom of page