top of page

Sounds | De Wandelgangen , Hart Geschaafd


Toen ik een mail kreeg van een zekere Ward Conaert die me vriendelijk vroeg eens naar dit nummer van zijn band te luisteren, viel mijn oog meteen op 'post rock'. Had ik toch niet net een review geschreven waarbij ik me afvroeg wat ik in hemelsnaam nog over dit genre kan vertellen? Maar goed, luisteren doe ik naar (bijna) alles wat ik binnen krijg en ik moet zeggen, ik was zéér aangenaam verrast! Hart Geschaafd heeft een verdomd leuke en aanstekelijke drive, zou ik helemaal niet post rock noemen én wordt - noem het de kers op de taart - in het Nederlands (met een ferme Limburgse tongval) gezongen. Voor mij klinkt het alsof Stijn Meuris/Noordkaap de stoner toer opgaat en dat kruidt met wat invloeden gehaald bij een rockende Sisters Of Mercy. Die drive waar ik het over had kan bovendien meteen in een QOTSA nummer terecht. Dat ze maar har(t)d blijven schaven, die Limburgers, dan zien we hen binnekort wel ergens op één of ander podium hun roddels vespreiden.

Farao (EP) verscheen in april van 2020.


lees


De Wandelgangen is een trio met een Nederlandstalig repertoire. De muziek put uit vele vaatjes, m.n.invloeden uit rock, punk en new wave.

In april van 2020 brachten ze hun eerst EP "FARAO" uit!. Tijdens 'De Week Van De Belgische Muziek' werd het nummer 'Haar voor de ogen' opgepikt door Iwein Segers bij radiozender Willy.

De band zag het licht begin 2017. Sindsdien werken ze verder aan nieuwe nummers en een stevige live show.

facebookbottom of page