top of page

Sounds | Cuberdon - Emperor's Hill, PT.1



Een nieuwe single van het Leuvense Cuberdon doet mij zomer-heimwee hebben op voorhand, want het goede nieuws is het volgende; tegen dan hebben ze misschien, wie weet, een EP uit, maar héél zeker spelen ze op Down The Hill.


Hun laatste single, Emperor's Hill Pt.1, is een prelude op dat album en het nummer doet wachten... Wachten op die plaat, want als dit nummer al zo goed is dan moet de rest dat ook zijn!


First things first, de cover die dit nummer accompagneert, en mogelijks ook die van de EP, vind ik magnifiek. Eerst leek het een inkt-tekening te zijn die zou kunnen horen bij een bloederige Anime. Heel mooi, heel mysterieus maar ook heel doem-voorspellend. Bij inzoemen zijn het foto's, prachtig gecureert en naast elkaar gezet om mij een soort van gevangenis-beeld te tonen. Terwijl het waarschijnlijk gewoon straatbeeld is. Heel mooi.

Als je dan het nummer luistert, gaat dat hand in hand met het bovenstaande. Een verhaal vol jammerende kreten en opstandigheid vind ik terug in dit nummer. Zonder zang weten ze gevoelens te vertalen richting mijn brein en dat is weer keurig gedaan. Hun vorige plaat had zowat hetzelfde effect en live brengen ze vooral veel kiekenvel teweeg.


Het is dus met veel excitement dat ik hun nieuwe single even onder de loep mocht pakken. Wauw!

Lees


Er is hier niets te lezen, want nergens werd info gedropt. Mysterieus. Zoals het nummer. Echt heel goed dus!




bottom of page