top of page

Sounds | Cobra The Impaler - The MessageWanneer het op héél straffe melodieuze metal aankomt, dan kunnen weinigen tippen aan het Belgische CTI! Op nieuwe single The Message zijn alweer eens alle ingrediënten in de correcte dosissen gemixt: een razende ritmesectie, killer riffs, een welgemikte solo, krachtige vocals én... en bak vol stadionrijpe grandeur. Yep, naast hondsbrutale extreme metal en post metal blijken we in dat kleine landje ook toonangevend wanneer metal goed in het oor mag liggen... verdomme!


Karma Collision verschijnt op 31 mei 2024 via Listenable Records.Lees


Na hun veelgeprezen debuut 'Colossal Gods', slaat COBRA THE IMPALER opnieuw toe met

'Karma Collision', hun tweede full length album. Het nieuwe album, doordrenkt met invloeden uit de moderne progressive metal maar met een oldskool thrashmetal-hart, toont de band op zijn krachtigst en meest gedreven.


Met 'Karma Collision' bouwt COBRA THE IMPALER voort op hun succesvolle formule, maar

gaat een stap verder. De 10 nieuwe tracks bewijzen dat de band gegroeid is, zowel in kracht als in visie, sinds hun verpletterende liveconcerten op Hellfest, Brutal Assault, Arctangent, Summer Breeze, Dynamo, ...


Eerste single ‘The Message’ (...) reflecteert diepgaand op de strijd van de mensheid en dient als een krachtige oproep tot actie en verandering.


COBRA THE IMPALER schittert op ‘Karma Collision’ met een mix van meesterlijke muzikaliteit. Onder leiding van de scherpe riffs van songsmid Thijs De Cloedt (ook verantwoordelijk voor alle artwork) staat de productie en mix van drummer Ace Zec als een huis! Voeg daar de harmonieuze samenzang van frontman Manuel Remmerie en bassist Michele de Feudis aan toe in combinatie met het virtuoze en energieke gitaarspel van James Falck, en er kan niet anders geconcludeerd worden dat dit album een nieuwe mijlpaal is in de reeds bijzonder rijke Belgische heavy scene.


COBRA THE IMPALER stelt hun nieuwe album voor op vrijdag 7 juni 2024 in de Ancienne

Belgique in een co-headlining bill met HIPPOTRAKTOR. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Comments


bottom of page