• John Van de Mergel

Sounds | Burning Witches, Dance With The Devil (album)


Wat deze bevallige heksjes (sorry, nu doe ik het toch, het is sterker dan mijzelf) in hun ketel brouwen is traditionele Heavy Metal met een moderne toets van de bovenste plank. Dance With the Devil is gevuld met bijzonder stevige en tegelijk catchy rocksongs. Enkel die ballad Black Magic smaakt zo melig en vies dat wij er onze boze stiefmoeder nog niet mee zouden willen vergiftigen. Dat daar echt niemand van de producers (o.a. Schmier van Destruction) of het label gezegd heeft, sorry dames maar dat gaan we niet doen, kan er bij mij niet in. Het is echter een kleine smet op een voor de rest voortreffelijk album maar gelukkig zit er zelfs op een heksenketel een skip-toets.

Het stemgeluid van nieuwe brulheks Guldenmond ligt in de stijl van haar voorgangster. Tekstgewijs gaat ze echter wel wat breder. Er wordt een beetje afgestapt van de typische heksen clichés, alhoewel het titelnummer natuurlijk nog altijd verwijst naar de Middeleeuwse opvattingen die men over heksen had. Op dit album ook geen cover deze keer. De doctor, doctor die in Six Feet Underground wordt bezongen is niet die van UFO maar gewoon hun eigen huisarts.

Het is niet erg wanneer u na het openingstrio (ik reken albumintro The Incantation niet mee als echte song) Lucid Nightmare, Dance With the Devil en Wings of Steel al uitgeteld in de touwen hangt maar blijf aub verder luisteren want verderop valt er nog meer moois te ontdekken (behalve die ballad dan) met als extra toetje het nummer Battle Hymn waarop de heksjes de hulp krijgen van Ross The Boss en Michael Lepond(Symphony X). Ik weet niet in wat voor wezen we gaan veranderen na het drinken van zoveel heksendrankjes maar dat trekken wij ons helemaal niet aan.


releasedatum: 6 maart 2020


facebook


luister
lees Het zal je als band maar te beurt vallen. Je hebt twee albums uit bij een gerenommeerd platenlabel (Nuclear Blast) die door pers en publiek goed onthaald worden, je ziet je naam steeds hoger op de festivalaffiches verschijnen en je kan op tournee met gevestigde waarden als bv Grave Digger, kortom, je bent helemaal klaar om door te schieten naar de top en net dan moet je de meest lastige personeelswijziging doorvoeren die er maar door te voeren valt, nl die van je frontvrouw. En toch overkwam het Burning Witches. Midden vorig jaar kondigde Seraina Telli aan dat ze op haar persoonlijke project wilde gaan concentreren en daarom haar plek in de heksenring diende op te geven. Gelukkig werd er in Laura Guldenmond al snel een waardige opvolgster gevonden. En die vond in gitariste Sonia Nusselder meteen ook een landgenote terug waardoor Burning Witches geen puur Zwitsers band meer is. Nu ja, muziek is grenzeloos en verbind mensen op intergalactisch niveau met elkaar. Anno 2020 zou het ook geen curiositeit meer mogen zijn wanneer we vermelden dat Burning Witches uit een volledig vrouwelijke bezetting bestaat, dus dat gaan we bij deze dan ook niet doen.


#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #janguisset #burningwitches #dancewiththedevil #nuclearblast