top of page

Sounds | Bun, Words Fall Short


Dat alternative rock ook epische proporties kan aannemen, weten we al uit de (ondertussen vervlogen) Oasis dagen. Maar ook lekker dicht bij ons kennen we iemand die op geen enkel vlak moet onderdoen voor het olijke duo net over de kleine plas. Brecht Vanvyaene is geen kopij, laat me dit duidelijk stellen, daarvoor heeft de sympathieke kerel teveel eigenheid. Hij heeft bovendien iets te vertellen en doet dit oprecht vanuit zijn eigen ervaringen. Knappe song en prachtige video. proficiat!

Eases My Mind verschijnt op 20 mei

Lees


Bun is het alter-ego van Brecht Vanvyaene. Hij was vooral bekend als gitarist van de instrumentale post-metal band Miava, maar daar kwam in februari 2020 verandering in toen hij zijn eerste single ‘Around The Corner’ als solo artiest releasete.

Zijn aanstekelijke mix van Britpop en frisse, alternatieve rock valt in de smaak en singles als ‘Burnout’, ‘So Far From Home’ en ‘Around The Corner’ leverden lovende kritieken, tal van streams én airtime op nationale radiozenders op.


Bun’s debuutalbum ‘Eases My Mind’ ziet op vrijdag 20 mei het levenslicht en naar aanleiding daarvan brengt hij nog 2 nieuwe singles uit. De eerste is deze ‘Words Fall Short’.

‘Words Fall Short’ raakt een gevoelig thema aan, namelijk het verlies van iemand als gevolg van zelfdoding. Toen Brecht hier vorig jaar persoonlijk mee geconfronteerd werd, wou hij zijn gevoelens wegschrijven in een song. Het lukte hem echter moeilijk om de juiste woorden te vinden. Daar kwam verandering na een intiem gesprek met iemand die een brief had geschreven gericht aan haar vriendin die uit het leven was gestapt. De woorden waren zo puur, onbaatzuchtig en barstensvol liefde, dat ze basis vormen voor de lyrics van het nummer.


‘Word Fall Short’ gaat over kwetsbaarheid, verlies en machteloosheid en is tegelijk een eerbetoon aan een mooie persoon die te vroeg dit leven heeft verlaten
Comments


bottom of page