top of page

Sounds | Brutus, What Have We Done


Het ideale moment om mijn favoriete band(s) eens extra in de verf te zetten. Hier in België mogen we fier zijn, met bands zoals Brutus, Amenra, Psychonaut, Wiegedood, Modder, Pothamus, Mother, Sons Of A Wanted Man, Fleddy Melculy, Miava, King Hiss en noem maar op. Toch wil ik deze week mijn twee favoriete bands in de kijker plaatsen die enorm veel betekenen voor mij.

De eerste band die een speciaal plaatsje wist te veroveren in mijn hart is het powertrio Brutus. Eind vorige week brachten ze ons groot nieuws want album nummer drie is eindelijk klaar. Kijk ik daar naar uit? Amai nog niet! Na hen deze zomer gevolgd te hebben naar bijna elk concert op Belgische bodem, kon ik zoals vele anderen al genieten van enkele nieuwe nummers waaronder What Have We Done. Frontvrouw Stefanie laat hier zoals bij het nummer War horen dat ze niet enkel beschikt over uitstekende drum skills maar ook over een prachtige zuivere stem, een stem die veel meer kan dan enkel hard uit de hoek komen. Ze weet je te raken en bij de keel te grijpen, je goosebumps te bezorgen, je blij te maken dus ja ik ben zeker benieuwd hoe de andere nieuwe nummers gaan klinken. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik wel op kijk naar deze getalenteerde frontvrouw, drummen op zo een topniveau, het zingen en brullen erbij en buiten dit ook nog een getalenteerd pianospeelster. Maar het trio in zijn geheel raakt mij, zowel hun muziek als hoe ze zijn als band. Mooi de voeten op de grond, en heel veel liefde en sympathie voor hun fans. In hun muziek kan je veel emoties kwijt, het is een steun en uitlaatklep wanneer je die nodig hebt, ze pompen je vol met energie en ze maken je blij elke keer je hen ziet of hoort. Brutus, jullie hebben voor altijd mijn hart weten te veroveren en bij vele anderen.

Bedankt dat jullie er zijn!


Luister ook naarComentários


bottom of page