top of page

Sounds | Birds of Maya - BFIOU

Na een trektocht van maar liefst 6 jaar hebben deze Birds of Maya hun broedplaats bereikt.

Het is nu wachten tot 25/06/2021, wanneer hun nieuwste piepkuiken Valdez (reeds

opgenomen in 2014 in de Black Dirt Studios in New York) door zijn eierschaal breekt om het daglicht te zien. Van een lange dracht gesproken!

Na Holy Mountain, Richie en Little Big Chief kunnen we alleen maar hopen dat dit achterkomertje geen ongewild accidentje was. De echofoto BFIOU laat echter uitschijnen, dat dit de langverwachte liefdesbaby is van Birds of Maya.


Hoe ze in godsnaam aan de naam BFIOU zijn gekomen is een raadsel voor mij: Bangladesh Financial Intelligence Unit? Butt Fucking Insanely Ugly?

Niettemin, het nummer is een ware rollercoaster. Met hun oorverdovende variaties op oude favoriete Stooges akkoorden en hun beukende drums doet het mij denken aan Sabotage van de Beastie Boys of dichter bij huis, aan Champagne van Millionaire.

De bijhorende Tik-Tok clip kan in de verste verten niet aan deze laatsten tippen, maar die waren dan ook wel van oscar-niveau.


Dus ongeduldig afwachten tot het ei uitbreekt en Valdez zijn echofoto alle eer aandoet!


Lees

Birds of Maya is an American psychedelic/garage rock band based out of Philadelphia. Formed in 2004, the band is composed of guitarist Mike Polizze, bassist Jason Killinger, and drummer Ben Leaphart. The trio plays a lo-fi mixture of hard rock and blues rock.


Comments


bottom of page