top of page

Sounds | Beyond The Labyrinth, Invisible Battle Scars


Beyond The Labyrinth, ook wel eens Vlaanderen's softste hard rock band genoemd, had er vorig jaar een kwarteeuw opzitten en vierde dat met het album xxV. Dat hipsters niet hoog oplopen met melodieuze / symfonische hard rock of AOR - deden ze dat ooit wel? - is een feit maar het hield Geert Fieuw en de zijnen niet tegen om vastberaden en doelgericht hun pad te blijven bewandelen. Het zal voor velen gedateerd klinken, maar voor degelijke AOR en aanverwanten kijken we hier niet weg. Zeker niet wanneer het van eigen bodem afkomstig is. Voer voor wie Asia, Foreigner of Journey nog steeds een warm toedraagt ...


Beyond The Labyrinth gooide deze week een nieuwe video online voor de song Invisible Battle Scars, het derde nummer op xxV. Het is gezien het thema een donkere clip geworden die, aldus Geert, herkenbaar zal zijn voor iedereen die op een of andere wijze kortbij het post-traumatisch stresssyndroom staat. De band schuwt de stevige thema's dus niet.

Waarom breng ik als fan van voornamelijk extreme en weinig vreugdevolle metalen in duivelsnaam een Sounds over een melodieus hardrock / AOR-project? De verklaring ligt voor de hand: omdat de band live steeds moeiteloos weet te overtuigen en zo mijn ziel wist te winnen. Komende zaterdag, 27 augustus, speelt de band in Jeugdhuis Asgaard te Gentbrugge. We zijn alvast benieuwd met welke verrassing ze deze keer zullen uitpakken. Het is voorlopig de enige officieel gekende show voor de rest van dit jaar. Er zit naar verluidt nog één en ander in de pijplijn voor de herfstmaanden, maar de aankondiging moet nog plaatsvinden. Wie de band dus niet wil missen is er zaterdag gewoon bij. Wordt fun. Trust me.

Comments


bottom of page