top of page

Sounds | Beyond The Black, Dancing in the DarkEnkele jaren geleden omschreef ik Beyond The Black als 'een band met ambitie'. Die ambitie zullen ze ongetwijfeld nog steeds hebben maar als ik kijk naar de venues waarin delen van deze videoclip werden opgenomen moet ik zeggen dat ze toch al heel ver zijn gekomen. En het is hen gegund. Want BTB is zo'n band die zoekt hoe ze in het symphonic metal genre de clichés moeten ontwijken.

De nieuwe single Dancing in the Dark is daar een mooi voorbeeld van. Is het eigenlijk nog wel metal? En die vraag stel ik met respect, zonder kritiek.

Ik stel voor dat we Jennifer Haben en haar kornuiten gewoon hun muzikale weg zelf laten voortzetten. We zullen samen op 13 januari 2023, wanneer hun nieuwe album dat eenvoudigweg Beyond The Black zal heten, uitkomt,

Dancing in the Dark, het is vanaf nu een songtitel die niet enkel maar aan Bruce Springsteen en Courteney Cox doet denken.


Lees


Jennifer Haben comments:

"Dancing In The Dark is about taking the choice to not give in when it‘s getting tough, and to fight for yourself! The song shows yet another musical dimension of the upcoming album and comes with memories of an amazing European tour, where it became a fan favourite!“


Homepage


bottom of page