top of page

Sounds | Bert Ostyn, Worth It (cover)


Bert Ostyn in liefde voor muziek? Hmmmm, toch maar even de tijd nemen om dit te bekijken. En damn, Bert weet toch telkens zijn eigen kunnen in een nummer te stoppen.

Laat ik eerlijk zijn, de muziek van Emma Bale is geen spek voor mijn bek, al kan dat ooit veranderen want ze heeft een zeer mooie stem. Bert maakt van Worth It een mooie meeslepende song van die het zeker waard is om meermaals te beluisteren. Absynthe Minded brengt op 9 april 2021 een 'Best Of' album uit waar ook dit nummer zal op staan. De titel van het album zal Saved Along The Way zijn.


luister ook naar: Envoi


Lees


Bert Ostyn is de frontman van de Belgische band Absynthe Minded, die hij in 1999 in de vorm van een eenpersoonsband was gestart. De groep bracht zeven albums uit waarvan er twee goud behaalden in België (New Day in 2005 en As it ever was in 2012) en één platina (Absynthe Minded in 2009).

In 2010 componeerde hij de muziek voor de Belgisch-Turkse film Turquaze. Daarvoor kreeg hij in september 2011 tijdens het Filmfestival Oostende de Vlaamse Filmprijs voor beste muziek. Daarvoor werkte hij samen met de Qanumspeler Osama Abdulrasol en het Spiegel String Quartet. Ostyn componeerde ook de muziek voor de Canvasreeks Bevergem, die in het najaar van 2015 op tv kwam.

In februari 2015 kwam zijn solo-album No South of the South Pole uit.

In 2021 kwam het 7e seizoen Liefde voor Muziek uit waar Bert nummers covert van de andere deelnemende muzikanten (waaronder Emma Bale) en uiteraard ook omgekeerd.


websitebottom of page