top of page

Sounds | Behemoth (feat. Niklas Kvarforth), A Forest


De Poolse Black Metal grootheden van Behemoth hebben een cover gemaakt van A Forest van The Cure. Het coveren van bekende klassiekers is altijd tricky business, er zullen immers altijd wel een hoop klavierridders roepen dat je van het origineel moet afblijven, etc. Behemoth slaagt er echter in om de mystieke ondertoon van het nummer te behouden en misschien zelfs nog te versterken en er ook nog een angstaanjagende laag zwartheid overheen te gieten. Niklas Kvarforth van Shining is de gelegenheidszanger op deze track en figureert ook in de bijzonder mooie videoclip.

De single is meteen ook de voorbode voor een gelijknamige EP die op 29 mei zal verschijnen via Metal Blade Records.


Frontman Nergal merkt op: "Coveren van muziek buiten metal is een uitdaging - legendarische muziek coveren is een nog grotere uitdaging ... dat is wat ons tijdens dit proces heeft gedreven. Veel bands proberen het en veel bands falen. Ik ben dol op het resultaat en het behoort tot mijn favoriete Behemoth-covers naast Killing Joke's Total Invasion en Siekiera's Ludzie Wschodu.

Voor de tweede keer in 2020 heb ik Niklas Kvarforth gerekruteerd uit Shining. Niklas 'psychotische uiterlijk, houding en sfeer was een sleutelelement in onze weergave van de muziek en de enige man die de uitvoering dezelfde diepte kon geven als het origineel.

Bovendien bevat de 'A Forest'-EP twee gloednieuwe Behemoth-nummers, Shadows Ov Ea Cast Upon Golgotha en Evoe. De nummers zijn een vervolg op ILYAYD - niet meer en niet minder. We hopen dat dit wat rust brengt voor iedereen die worstelt in deze vreemde tijden op onze planeet! Blijf veilig, blijf positief. Gegroet Satan!"


ter info


Behemoth released their latest full-length,I Loved You At Your Darkest, in 2018 to critical acclaim.I Loved You At Your Darkest marked a milestone in the history of the band, being not only their most successful album, but also an audiovisual masterpiece: from its detailed, blasphemous artwork, to the highly vicious and at the same time deeply emotional tracks, Behemoth once again played with fire - and ignited a wildfire burning the narrowminded bigotry of Christianity down to the ground.
Comments


bottom of page