top of page

Sounds | Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers - Shake It, Shake It, Shake ItDe week is gestart, het zonnetje schijnt tegen alle verwachtingen in, dus laat er ons een SUPER leuke tune tegenaan gooien. Dat zelfs de meest immobiele kamerplant op dit nummer zal shaken - bewust of onbewust - lijkt me vrij evident. Good vibes, good times!

Beluister zeker zijn net uitgebrachte album via de link hieronder of via eender welke andere streaming dienst.


Traveling Medicine Man is op 3 maart 2023 verschenen.


Lees


"Traveling Medicine Man is de voortzetting van mijn introspectieve reis door mijn wortels en mijn voortdurende zoektocht om mijn twee thuislanden, Afrika en Europa, naast elkaar te laten bestaan. De titel is geïnspireerd op mijn grootvader van moederskant, Tinka Tanner Kargbo, geboren in 1901 in de noordelijke provincie van Sierra Leone. Hij werd opgeleid door protestantse missionarissen en reisde later met hen door het land om medische zorg te verlenen aan dorpelingen en stedelingen. Ik had het geluk wat tijd met mijn grootvader door te brengen toen ik nog een kind was, en een van de dingen die me het meest fascineerden aan hem was zijn vermogen om zijn christelijke geloof te verzoenen met zijn traditionele Afrikaanse geloof en gebruiken."

- Bai Kamara Jr

Voor het maken van dit album bracht Bai zijn tourband, The Voodoo Sniffers, mee naar de studio; deze uitzonderlijke muzikanten droegen bij aan Bai's unieke en evoluerende geluid. Met een percussief karakter in het hart van de arrangementen wordt deze rootsy blues gekruid met een afro vibe, waardoor je vaker wel dan niet wilt opstaan en dansen.


facebookbottom of page