top of page

Sounds | Badflower - Teacher Has A Gun


De Amerikaanse alternatieve rockband Badflower nemen geen blad voor de mond waar het op hun politieke idealen aankomt. De toegankelijke nummers van de band hebben vaker dan niet teksten die serieuze en zware onderwerpen, zoals mentale gezondheidsproblemen, dierenleed, angst voor ouder worden en de dood en social mediaverslaving, bespreken. Met hun nieuwste single, niet geheel subtiel Teacher Has A Gun genaamd, komt daar ook de vuurwapenproblematiek in de US bij.


In het nummer wordt duidelijk gemaakt hoe de vuurwapenfetish in de Verenigde Staten in stand gehouden wordt, want als iedereen er één heeft dan moet jij er toch ook één hebben? De video, met een knipoog naar de video voor de oudere single 30, illustreert op een komische maar pijnlijke wijze hoe normaal die idioterie daar, onder een bepaald deel van de bevolking, eigenlijk gevonden wordt.


Ondanks dat alles is Teacher Has A Gun weer een lekker aanstekelijk nummer en lijkt Badflower vooral door te gaan waar ze met hun laatste studioalbum This Is How The World Ends gebleven waren. Gelukkig maar!


Luister ook naar:



Comments


bottom of page